Røddingeæble.

Træet er lagt af Kærne i Parcellist Emil Pedersens Have i Røddinge på Møen.

Beskrivelse af Frugten. - Størrelse og Form: middelstort, afstumpet kegleformet -kalvilformet- Bugen under Midten, rettere dybsiddende, den ene Halvdel stærkere udviklet. — Bæger: åbent, Bladene grønne, smalle, bøjer lidt indad krøller udad, er fint dunede; Hulen middeldyb, middelvid til snæver, Ribber store, spores helt ned over Frugten, Tværsnit kantet. — Stilk; middellang, kraftig, grøn, dunet; Hulen dyb, vid med lidt grå Strålerust. —Hud: hvidlig grøn, Solsiden med ubetydelige Spor af rødt i Flammer; Punkter talrige, fine med bred, mat Hov, ses nærmest som tætsiddende hvide matte Hov. God fin Kalvillugt, fedtet. — Kærnehus: lille, smalt løgformet med tykke Biårer, Aksen næsten lukket eller kun åben forneden, Rum afrundede opad, rundt tilspidsede nedad, Vægge lidt årede, 1-2 små lysebrune Kærner i hvert. — Bægerrør: en stor, grydeagtig Kegle, Tråde højtstillede, Griffel tynd, halvkløvet, glat. — Kød: hvidt, saftigt, forfriskende vinagtigt med lidt syrlig Kalvilaroma. — Modningstid: August, lidt ind i September. — Værd : er en god, tidligmoden Kalvil.

Fig. 474. Røddingeæble.